To do in Utrecht

Gebouw in Utrecht

Wilt u een dagje doorbrengen in het mooie Utrecht? In de prachtige stad midden in het land zijn het hele jaar door genoeg dingen om te beleven... Van de prachtige winkelstraten tot diverse musea tot de Utrechtse markten. Er is zoveel te doen dat het niet allemaal in een dag lukt. Daarom hebben we al de populairste locaties op een rijtje voor u gezet om te kiezen.

Musea


In Utrecht heeft u ruime keuze uit recreatieve en informatieve musea. Hier staan de meest bezochte musea in Utrecht op een rijtje voor u.

Museum Speelklok: bij Museum Speelklok kunt u veel verschillende zelf spelende instrumenten bekijken en beluisteren. Hier kunt u luisteren naar muziek van Mozart tot Michael Jackson.Het Spoorwegmuseum: bij dit museum kunt u de geschiedenis van de treinen en spoorwegen leren. Bekijk mooie oude treinen en hoe het vroeger was. Het Spoorwegmuseum is voor jong en oud.DOMunder: bij DOMunder gaat u op een ontdekkingsreis onder de grond. Deze attractie ligt recht onder het Domplein. Onder de grond beleeft u de geschiedenis. Niet alleen van Utrecht, maar ook van heel Nederland en Europa.
 

Bezienswaardigheden


U kunt natuurlijk ook bezienswaardigheden in Utrecht bekijken. Utrecht is een prachtige stad en er is genoeg om te bekijken.

Grachtengebied: misschien wel de meest bezochte locatie is het grachtengebied. Bekijk de geschiedenis van Utrecht in dit mooie gebied.De Domtoren: de Domtoren is 112 meter hoog. Hiermee is het de hoogste kerk van Nederland. U kunt sinds kort met een lift naar boven in de Domtoren. Wilt u een sportieve uitdaging? Dan kan u ook met de trap naar boven in de Domtoren. Bereid u wel voor, want de trap van de Domtoren is maar liefst 495 treden.Botanische Tuinen: deze tuinen behoren tot de oudste universitaire tuinen van Nederland. U kunt hier planten van overal in de wereld vinden.

Winkelen


Zijn musea en bezienswaardigheden niks voor u? Dan kunt u natuurlijk ook altijd nog winkelen in Utrecht. U kunt bijvoorbeeld naar Winkelcentrum Hoog Catharijne. Dit is een overdekt winkelcentrum met maar liefst 90 winkels. Gaat u liever naar buiten om te winkelen? Dit kan ook! Het Leidsche Rijn centrum is in de buurt namelijk. Hier loopt u langs de mooiste winkels in Utrecht en het is elke dag van de week open. De meeste winkels in Utrecht zijn door de week open van 09.30 tot 19.00 uur. Op maandag en zondag gaan de winkels pas om 12.00 uur open en op zondag gaan de winkels om 17.00 uur open.

Heeft u toch nog niet genoeg aan al de winkels in Utrecht? Dan kunt u op woensdag, vrijdag en zaterdag overdag naar de markt in Utrecht. De markt in Utrecht is erg groot. Er zijn ongeveer gemiddeld 100 kramen op die dagen.

Er is dus genoeg te doen in Utrecht. Wilt u er niet over in zitten of u wel een plek heeft? Dan kunt u van tevoren de perfecte parkeerplaats in Utrecht voor u vergelijken en boeken. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk